Airbnb laat je overnachten in de originele Spice Girl-bus

Er staat een nieuw adresje online bij boekingssite Airbnb. Fans van de meidengroep de Spice Girls kunnen een overnachting boeken in de originele tourbus van de vijf zangeressen, die een hoofdrol speelt in de ‘Spice World’-film uit 1997.

Het hotel op wielen is vanbuiten versierd met een print van de Britse vlag. Ook binnenin komt de Union Jack terug, maar het interieur is niet meer hetzelfde als 22 jaar geleden. Het kreeg een eclectische make-over die niet moet inboeten qua Spice Girl-vibes.

Superfan Suzanne Godley kocht de bus destijds en smukte het voertuig helemaal op. Aan de muren hangt onder meer een ‘Girl Power’-teken in neon en overal liggen memorabilia uit de nineties als decoratie. In de slaapkamer ligt een groot tapijt met zebrapatroon. Het voertuig biedt slaapplaats aan drie mensen. Als de gasten moeten plassen, moeten ze wel even naar de sanitaire voorzieningen wat verderop. In de bus zelf is geen toilet of badkamer aanwezig. Permanente bewakinf krijg je er wel bij en dat 24 uur op 24.

De bus staat geparkeerd op een steenworp van Wembley Stadium in Londen, waar de Spice Girls - exclusief Victoria Bechkham - deze zomer op 13, 14 en 15 juni halt houden voor een reeks reünieconcerten. Een overnachting kost 99 pond, omgerekend 113 euro. Het slecht nieuws: fans kunnen vanaf 22 mei slechts twee nachtjes boeken, meer bepaald op 14 en 15 juni. Een kwestie van geluk, dus.

Door vwh
AANGERADEN