Drama in beautyland gaat verder: “Ik wil hem wakker schudden”

Het botert niet meer tussen beautyblogster Tati Westbrook (37) en haar poulain James Charles (19) omdat hij reclame maakte voor een ander vitaminenbedrijf dan het hare. Ze schoof hem langs de kant met behulp van een drie kwartier durend filmpje. Nu legt ze uit waarom dat haar manier van aanpak was.

Vorige week vrijdag liet Tati Westbrook een filmpje met de titel ‘Bye Sister’ op de wereld los. Daarin nam ze afscheid van de jongen die ze opleidde en steunde door dik en dun: collega-beautyblogger James Charles. Aan de basis van de online dumpsessie? Verraad van zijn kant tijdens het festival Coachella, waar hij reclame maakte voor Tati’s grootste concurrent in de vitaminenbranche. De steun voor Tati na haar relaas was enorm. James verloor op enkele dagen tijd maar liefst drie miljoen volgers, onder wie enkele beroemdheden.

Zeven dagen na de feiten - die de hele bloggerswereld in rep en roer zetten - is Tati terug met een nieuw filmpje. Daarin legt ze uit waarom ze James publiekelijk aan de schandpaal nagelde. “De video is een poging om hem wakker te schudden. Ik heb hem meermaals de boodschap proberen duidelijk te maken (dat hij zijn status niet mag misbruiken om zijn zin te krijgen, red.).

“De video plaatste respect en eerlijkheid centraal. Ik denk dat hij de boodschap nu wel heeft begrepen”, vervolgt ze. De brunette zegt in haar video ook dat ze nog steeds afziet van de vertrouwensbreuk en dat de nieuwe post van achttien minuten niet betekent dat ze haar activiteiten als blogger hervat. “Ik moet er een tijd tussenuit. Maar voor ik even verdwijn, moest ik vragen van jullie beantwoorden om bepaalde zaken te verduidelijken.”

Door vwh
Meest recent