Gevonden: een controleur die ze graag zien komen (toch in deze stad)

Deze controleur zullen de meeste Gentenaars graag zien komen: hij maakt parkeerplaatsen vrij die onterecht, zonder vergunning dus, worden ingenomen. Foto: fvv

Gent -

Zowat de helft van de tijdelijke parkeerverbodsborden in Gent staat daar zonder vergunning. Dat leerde een controle vrijdag. Schepen van Publieke Ruimte Filip Watteeuw (Groen) is dat beu en laat ingrijpen. Een ambtenaar kleeft voortaan stickers op onvergunde borden.

Waar men gaat langs Gentse wegen, komt men parkeerverbodsborden tegen. Die zijn daar geplaatst door aannemers of particulieren. En buurtbewoners ergeren er zich steen en been aan, omdat zij geen parkeerplaats vinden terwijl soms weken aan een stuk geen auto te zien is op die voorbehouden parkeerplaats.

Schepen Watteeuw laat daar paal en perk aan stellen. Sinds vrijdag worden alle onvergunde borden omgedraaid en krijgen ze een sticker met daarop “Deze signalisatie is niet vergund”. Dat betekent dat u er wél mag parkeren – al raadt de bevoegde dienst aan veiligheidshalve een foto te maken. Beeld u maar in dat het bord even later wél vergund raakt.

Zelf melden

Burgers kunnen zelf ook on­vergunde borden melden. Op de website van Monithor staan vanaf vandaag de borden die voor minstens vijf dagen zijn vergund. Tegen eind dit jaar staan ze er allemaal op.

Vorig jaar werden 11.000 dergelijke parkeerverbodsborden gegund. Daarbovenop komt nog een reeks borden van verhuisfirma’s, aannemers en containerbedrijven. Die hebben een toelating voor een jaar, zodat ze alleen melding moeten maken als ze parkeerborden plaatsen. Ook voor hen zijn de regels verscherpt.

Door bm
AANGERADEN