Antwerpse showtime in Mechelse Winketkaai: Sinjoren kunnen zondag poleposition definitief vastleggen

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Met een negende opeenvolgende overwinning heeft Telenet Giants Antwerp de poleposition bijna zeker op zak. De Sinjoren wonnen ook de vierde wedstrijd op een rij on the road en zegevierden ditmaal in de regionale clash bij Kangoeroes Mechelen en na een collectieve beklijvende prestattie.

Als de Giants zondag (15 uur) in de Lotto Arena bevestigen tegen Kangoeroes eindigt het de reguliere fase met 30 op 36. De Giants zijn dan voor het eerst sinds het magische jaar 2000, toen het titel en beker won, nog eens zeker van de eerste plaats. Die poleposition is enorm belangrijk want geeft recht op thuisvoordeel in elke play-off serie.

Voorzitter Luc Katra van Kangoeroes Mechelen feliciteerde net voor aanvang van de match Telenet Giants Antwerp met de knappe Champions League campagne en kapitein Randy Oveneke van de Maneblussers. Oveneke, onder meer ex-Giants, speelde zijn laatste officiële partij van de reguliere fase. Hij stopt immers met professioneel basketbal na deze campagne. “Volgend seizoen speel ik voor tweedeklasser Royal IV Brussels in combinatie met een functie als coach U21,” zei Oveneke die al over een B-diploma beschikt. De Giants en Oveneke kregen als cadeau een magnum fles champagne.

Antwerpse showtime in Mechelse Winketkaai:  Sinjoren kunnen zondag poleposition definitief vastleggen
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Na de festiviteiten opende Thomas Creppy met een bom (3-0) voor Kangoeroes Mechelen. Telenet Giants Antwerp stelde echter onmiddellijk orde op zaken. Paris Lee was weer een schitterende floorleader, scoorde en liet scoren en Ismael Bako was indrukwekkend in the paint. Dat maakte dat de Giants na het eerste kwart een 14-29 voorsprong op zak hadden. Coach Paul Vervaeck van Kangoeroes Mechelen schakelde over naar een zoneverdediging en de Sinjoren kwamen in de eerste vijf minuten van het tweede schuifje moeilijk tot scoren. Kangoeroes was offensief echter ook niet hot. Ioan Iarochevitch scoorde enkele keren voor Kangoeroes, maar dat deed ook Paris Lee en Tyler Kalinoski. Antwerp Giants, dat nipt het tweede schuifje verloor (15-13), trok dan ook richting kleedkamer met een 29-42 bonus.

Met een indrukwekkend derde kwart forceerde Telenet Giants Antwerp snel de definitieve beslissing. Offensief ging het met fantastische aanvalspatronen snel naar 29-46. Yoeri Schoepen en Paris Lee dropten bommen en Tyler Kalinoski bleef scherp presteren. Vooral defensief bleef Telenet Giants Antwerp bijzonder strak bij de les. Met een geweldige verdediging en een beklijvend momentum van Dave Dudzinski, korven van de jonge Vrenz Bleijenberg en een fantastische dunk van Jae’Sean Tate ging het na 33-63 aar een 38-78 bonus voor de Giants na drie kwarts. De Giants verzorgden in een volgelopen Winketkaai het spektakel. De vele Antwerpse fans gingen in een overbodig slotkwart en na een nieuwe portie showtime uiteraard uit de bol. Moses Kingsley scoorde met alley-oops, Hans Vanwijn deed lekker mee en Kangoeroes Mechelen was niet meer dan een speelbal voor een dartel Telenet Giants Antwerp dat dan ook feestje bouwde in de Mechelse Winketkaai. Van 40-88 ging het, met 15 Antwerpse bommen, via Dennis Donkor naar een 42-99 overwinning.

Antwerpse showtime in Mechelse Winketkaai:  Sinjoren kunnen zondag poleposition definitief vastleggen
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes Mechelen-Telenet Giants Antwerp 42-99

Kangoeroes Mechelen: Kanda 2, Cheatham 2, Barton 13, Bogaerts 1, Oveneke 2, Iarochevitch 3, Olah 9, Creppy 8, Kok 2

Telenet Giants Antwerp: Akyazili 2, Lee 11, Tate 7, Vanwijn 7, Sanders 5, Bleijenbergh 5, Schoepen 11, Bako 11, Dudzinski 14, Kalinoski 12, Donkor 6, Kingsley 8

Kwarts: 14-19, 15-13, 9-36, 4-21

Door Patrick Ceulemans
  • AANGERADEN
    Meest recent