Man schuldig aan 35 feiten van kindermisbruik moet niet naar de cel: “Toiletten zijn daar niet aangepast aan zijn dwerggroei”

Bron © News.com.au, Townsville Bulletin

Daniel maakte een vals profiel op Facebook om jonge meisjes te benaderen. Foto: Shutterstock

Een jongeman uit Australië heeft schuldig gepleit aan meer dan dertig zedendelicten met kinderen, maar moet toch niet naar de cel. Dat heeft een rechter beslist. De gevangenis zou immers niet voldoende aangepast zijn aan de behoeften van de dader, die dwerggroei heeft.

Daniel Knuth, zoon van het Australische parlementslid Shane Knuth, pleitte vorig jaar schuldig aan maar liefst 35 zedendelicten met kinderen. Hij gebruikte een vals profiel op Facebook om seksueel getinte gesprekken te hebben met jonge meisjes en hen te dwingen om naaktfoto’s door te sturen. Hij was zo ook in het bezit van kinderpornografisch materiaal.

Toch heeft de rechter beslist om de jongeman van 22 niet naar de gevangenis te sturen. De reden? Daniel is geboren met dwerggroei en moest in zijn leven al 17 operaties ondergaan, onder meer om de ernstige kromming van zijn rug aan te pakken. Daardoor heeft hij beperkte bewegingsvrijheid.

Lees hieronder verder

Door zijn korte ledematen en zijn pijnlijke rug slaagt hij er bijvoorbeeld niet in om zich zelfstandig te wassen of zelfstandig naar het toilet te gaan. Uit de rechtszaak bleek dat zijn moeder en zijn grootmoeder hem daar dagelijks bij helpen.

Dat niveau van ondersteuning zou niet beschikbaar zijn in de gevangenis. De toiletten en de bedden zijn daar niet aangepast aan de noden van de dader. Bovendien maakten de rechter en het personeel van de gevangenis zich zorgen om de mogelijke pesterijen waarmee hij te maken zou krijgen.

“Trieste zaak”

“Als hij een valide dader was geweest, zou hij zonder twijfel voor lange tijd naar de gevangenis moeten”, zei de rechter. “Maar het grootste probleem is nu dat hem daar niemand zou helpen.”

Daarom kreeg hij een gevangenisstraf van vier jaar, volledig met uitstel. Hij zal onder voorwaarden vrij zijn en hij zal gedurende drie jaar begeleid worden, met regelmatige bezoeken door reclasseringsambtenaren.

De rechter bestempelde de zaak op meerdere manieren als triestig. Hij merkte ook op dat Daniel nog nooit een liefje had gehad en waarschijnlijk nooit zal hebben. Iets wat er bij zijn vader, het parlementslid, stevig inhakte. “Je wilt altijd het beste voor je kinderen en we willen natuurlijk graag dat hij ooit een vriendin zal hebben. Ik weet dat hij verkeerde dingen heeft gedaan, maar ik zal altijd van hem houden. Daniel heeft erkend dat hij het internet verkeerd heeft gebruikt en heeft erg veel spijt.”

bekijk ook

Woedende mensen binden pedofielen vast aan bank en overgieten hen met verf en cement

Tieners ontmaskeren Vlaamse pedofiel op youtube

Door nadb
AANGERADEN