Brusselse politie waarschuwt voor nieuwe techniek van inbrekers: plakband aan uw deur

De politie waarschuwt voor een nieuwe truc die inbrekers toepassen om potentiële doelwitten te vinden voor een inbraak. Ze hangen plakband aan de deur. Als die er na enkele dagen nog hangt, weten ze dat de bewoners vermoedelijk niet thuis zijn.

gjs

Het is de Brusselse politiezone Montgomery die op Facebook waarschuwt voor de truc. “De voorbije dagen hebben meerdere inwoners van onze politiezone een stuk plakband aangetroffen aan hun voordeur”, aldus de politie. “Die wordt zowel op de deur als op de omkadering gehangen, op telkens verschillende hoogte.”

De politie vermoedt dat er inbrekers achter zitten. “Het is heel waarschijnlijk dat het doel is om te zien of de bewoners van het huis thuis zijn. Als de plakband op maandag geplakt wordt en er woensdag nog hangt, is de kans groot dat de bewoners niet thuis zijn. Dat kan inbrekers helpen om een doelwit te kiezen.”

De agenten raden aan om de plakband meteen weg te doen en aangifte te doen bij de politie. “Als u iemand plakband ziet plakken, bel dan meteen 101. Zolang onze mensen er niet zijn, kan u al zoveel mogelijk gegevens over die persoon verzamelen: zijn uiterlijk, kledij, voertuig…”

Het is niet de eerste keer dat de politie op vindingrijke inbrekers stuit. Eerder werden ook al kleine stukjes plastic of tandenstokers tussen deuren gestoken om te zien of die al dan niet zijn opengegaan in de voorbije dagen. De politie is formeel: als u ergens iets verdachts ziet - of het nu aan uw huis is of dat van iemand anders - is het een goed idee om dat te melden.

Aangeboden door onze partners