3 zwaargewonden door elektrocutie tijdens kampioenenviering op hockeyclub

Foto: bfm

Mol -

Drie zwaar- en zeventien lichtgewonden. Dat is de balans van een zwaar incident zaterdagavond in Mol. Bij de kampioenenviering op de terreinen van de plaatselijke hockeyclub raakte een slinger de hoogspanningslijnen boven het terrein. Daarop sloeg de stroom over naar de grond. Dat bevestigt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).

Het incident gebeurde zaterdagavond rond 18.00 uur op de terreinen van de Hockey Club Inter Mol aan de Emiel Bequaertlaan in Mol. Toen de thuisploeg, de U19 van de vrouwen, won en de titel pakte, werden er om te vieren slingers de lucht in geschoten.

“Die raakten op heel ongelukkige wijze de hoogspanningskabels boven het terrein”, zegt burgemeester Caeyers. “Hierdoor werd de elektriciteit naar beneden geleid, via de ijzeren hekken rond het terrein naar de kantine waar de elektriciteitskast eruit werd geslagen.”

Mensen die in de buurt van de omheining stonden, werden getroffen door de stroominslag. Aanvankelijk werden veertien personen, voornamelijk toeschouwers, afgevoerd naar de ziekenhuizen van Mol en Geel. In totaal werden twintig mensen opgenomen in de twee ziekenhuizen, acht van hen zijn zaterdagavond terug thuis. Bij drie slachtoffers is gespecialiseerde hulp in brandwondencentra nodig. De slachtoffers zijn tussen de 8 en 80 jaar oud.

3 zwaargewonden door elektrocutie tijdens kampioenenviering op hockeyclub
Foto: rr, lvd

“Samen met het Medisch Interventieplan werd ook DSI van het Rode Kruis ingeschakeld”, meldt de gemeente Mol in een persbericht. “Deze dienst Dringende Sociale Interventie bekommerde zich om de toeschouwers en de spelers die ongedeerd bleven maar het traumatische tafereel meemaakten. DSI verzekert de komende dagen de nodige nazorg, waarbij ze aanwezig zullen zijn tijdens een samenkomst van de getroffen jeugdploeg.”

De schade aan het clubhuis is aanzienlijk, aldus Bart Van Bruggen, trainer bij HC Inter Mol. De club heeft wel beslist om de op zondag geplande competitiewedstrijden op een ingetogen manier te laten doorgaan.

bekijk ook

Zeven olifanten geëlektrocuteerd door laaghangende elektriciteitslijn in India

Razende tornado blaast dak tegen elektriciteitskabels: “Hij komt recht op ons af”

Door mph, lla