Madonna krijgt bakken kritiek na spectaculaire show op Eurovisiesongfestival: “Wat een afgang”

Foto: EPA-EFE

Om de tijd tussen het stemmen te vullen, hadden de organisatoren van het Eurovisiesongfestival in Israël niemand minder dan Madonna geboekt. Het kostte hen naar verluidt 2 miljoen dollar, geld dat de Queen of Pop volgens veel internationale media en toeschouwers niet waard was. Ook wij kregen het er niet warm van: van veel toonvastheid kon je Madonna niet beschuldigen. Visueel spektakel was er wel.

De grootste aller popdiva’s had voor haar optreden wat gepraat met de organisatoren? “Ik hou van het Eurovisiesongfestival want je mag de kracht van muziek nooit onderschatten. We zijn hier samen met zoveel verschillende nationaliteiten en culturen maar toch brengt muziek ons allemaal samen”, zei ze toen.

Het werd gênant toen ze begon te zingen. De conclusie van de Britse krant The guardian over het korte optreden van Madonna zegt alles: “Madonna was beter thuis gebleven.” Ook andere internationale media boren de wereldster, die haar nieuwe album Madam X kwam voorstellen, de grond in. Vooral haar zang in wereldhit Like a prayer, die voor de gelegenheid in een donker jasje gestoken werd, was abominabel. Daarna bracht ze nog Future, met de Amerikaanse rapper Quavo, en dat was bezwaarlijk beter te noemen.

Ook op Twitter kreeg de zangeres niets dan kritiek. “Wat een afgang”, schreven velen. “Zij zingt het slechtst van allemaal.”

Visueel spektakel

Lof was er wel voor haar dansers, die met gasmaskers op en in andere vreemde outfits moesten dansen en zich knap van die taak kweten. Mooi was ook het einde, toen ze per twee arm in arm van het podium stapten met telkens een Israëlische en een Palestijnse vlag op hun rug. Visueel spektakel genoeg, maar het optreden redden kon dat niet.

Madonna krijgt bakken kritiek na spectaculaire show op Eurovisiesongfestival: “Wat een afgang”
Foto: YouTube

Even daarvoor had Conchita Würst, de winnares van 2014, Heroes van de Zweed Mans gezongen. Conchita, bij de fans bekend als de vrouw met de volle baard, liet voor de gelegenheid haar kleren thuis. Gehuld in niet veel meer dan een zwarte slip en zwarte veren, coverde ze zonder verpinken het nummer van Mans.

LEES OOK. Nederland maakt favorietenrol waar

Ook Eleni Foureira, die in 2018 deelnam en de tweede plaats behaalde, had niet veel zin in een fleurig jurkje. Ze koos voor een aansluitende bodysuit met enkel wat glimmende sterren om haar edele delen te beschermen.

bekijk ook

Nederland maakt favorietenrol waar op 64ste Eurovisiesongfestival

Door lla, gjs
VOOR ABONNEES