Eerste Scheldesessies schot in de roos

Jong en oud zakten af naar de Scheldesessies. Foto: fvv

Gent / Zwijnaarde -

Aan de Schelde in Zwijnaarde vinden dit weekend voor het eerst de ‘Scheldesessies’ plaats, een gezellige zomerbar langs het jaagpad met muziek, eten en drinken. De weergoden waren de Scheldesessies zaterdag goedgezind, met een aardig drukke eerste dag. Ook vandaag, zondag, kan je er nog heel de dag terecht.

Tafels en stoelen, een tot speeltuin omgebouwde caravan, enkele vuurkorven, een toog en wat muziek: meer is er niet nodig om op de parking van wat vroeger café De Meersbloem was een gezellig mini-festival uit de grond te stampen.

“Dit is een prachtig stukje Gent waar bijna niemand komt”, zegt medeorganisator Wendy Huyghe. “We haalden het net niet via de burgerbudgetten van de stad, maar wilden er toch zelf mee doorgaan omdat het een fantastische plek is.”

Proevertjes op het jaagpad

Heel wat fietsers op het jaagpad keken verbaasd op toen ze zagen dat er aan café De Meersbloem opnieuw een terras was. “Maar voorlopig is dit eenmalig, het café is geen café meer”, klinkt het. Verleid door een proevertje stapten sommige fietsers af om eentje te komen drinken en van het uitzicht te genieten. ’s Avonds was er een streepje livemuziek rond het kampvuur, gevolgd door de ‘stille nacht’: geen muziek meer, maar enkel het geluid van de natuur.

Eerste Scheldesessies schot in de roos
De proevertjes op het jaagpad deden hun werk: dit koppel stapte af en kwam ies drinken. Foto: fvv

Vandaag, zondag, staat een ochtendwandeling (8.30 uur - 9.30 uur) op het programma. Van 10 tot 14 uur is er een Syrische brunch (op voorhand inschrijven) en tussen 14 en 15 uur volgt er nog een namiddagwandeling waar deelnemers wilde kruiden kunnen ontdekken en proeven. Nadien blijft de zomerbar nog tot 18 uur open en kan er onder meer petanque worden gespeeld.

Meer info op https://www.facebook.com/descheldesessies/

Eerste Scheldesessies schot in de roos
Foto: fvv
Door Cédric Maes
AANGERADEN