Opvallend: dit hoofdpersonage zien jullie niet op de IJzeren troon eindigen in ‘Game of thrones’

Foto: AP

Acht jaar en meer dan zeventig afleveringen hebben fans erop gewacht: het einde van Game of thrones. En zondagnacht is het eindelijk zover. Intussen wordt er overal druk gespeculeerd over wie er uiteindelijk die IJzeren Troon zal bestijgen. Wij vroegen het aan onze lezers en kwamen tot een opvallende vaststelling: een van de belangrijkste personages maakt volgens jullie geen schijn van kans.

Opgelet: dit artikel kan spoilers bevatten voor wie het laatste seizoen van Game of thrones nog niet gezien heeft

Jon Snow, Daenerys Targaryen, Arya Stark, Tyrion Lannister… Aan de hand van de verhaallijn van de voorlaatste aflevering van het laatste seizoen van Game of thrones, kan er nog veel gebeuren in het definitieve einde van de succesreeks. Hoe ziet de toekomst van het zo zwaar gehavende King’s Landing eruit? En wie zal die Iron Throne nu mogen bestijgen?

Wij vroegen aan onze lezers - en trouwe fans van Game of thrones - hoe zij de kansen van de hoofdpersonages inschatten. En daaruit kwam een opvallend resultaat: slechts 7 procent van de meer dan 3.000 stemmen ging naar Daenerys Targaryen. Hoewel zij het hele gevecht in gang heeft gestoken, slinken haar kansen om de troon te bestijgen enorm.

Wie dan wel kanshebbers zijn, volgens jullie? Tyrion Lannister (10 procent), Arya Stark (16 procent) en Sansa Stark (22 procent). Maar de favorietenrol is toch weggelegd voor niemand minder dan Jon Snow (34 procent).

LEES OOK. Zal het toch de blanke mannelijke held zijn die in Game of Thrones aan het langste eind trekt? (+)

Wil je zelf nog je stem uitbrengen? Dat kan in onze poll hieronder:

 

 
Door nadb
Meest recent