Gents gezelschap reist al zes jaar wereld rond met ‘Fight night’

Gent - Het Gentse theatergezelschap Ontroerend Goed heeft afgelopen weekend de 300ste voorstelling van Fight night gespeeld. “Na zes jaar heeft dit stuk over verkiezingen dan ook nog niets aan relevantie ingeboet”, zegt regisseur Alexander Devriendt.

Fight night gaat niet zozeer over politiek, wel over democratie en hoe mensen zich laten beïnvloeden. Alle toeschouwers krijgen een computertje en moeten tientallen keren stemmen op hun favoriete kandidaat. De voorstelling ging op 10 april 2013 in première in Vooruit en bleek een eclatant succes. Ook internationaal: Ontroerend Goed trok met Fight night naar acht Europese landen en naar Canada, de Verenigde Staten, Australië en Hongkong en La Réunion. Het stuk kreeg ook een remake in het Russisch. Een delegatie van het Gentse gezelschap trok naar Moskou om er de lokale acteurs op te leiden.
Aangepast aan actualiteit
Twee acteurs zijn er sinds de première nog altijd bij: Charlotte De Bruyne en Angelo Tijssens. Die laatste, tevens coscenarist van Lukas Dhonts succesfilm Girl, maakte de voorstelling samen met Alexander Devriendt. “In die zes jaar hebben tweeëntwintig acteurs elkaar afgewisseld”, vertelt Tijssens. “We passen de voorstelling geregeld aan de actualiteit en de tijdgeest aan.”
Als master of ceremonies (MC) miste Tijssens slechts vijf van de 300 voorstellingen. Charlotte De Bruyne, de partner van Devriendt, heeft meer dan 260 voorstellingen op haar actief.
Het was zaterdag in De Expeditie de 300ste, maar niet de laatste voorstelling van Fight night.
Producties van Ontroerend Goed werden al meermaals bekroond op internationale festivals. Ook £¥€$ (lees: Lies) gaat de wereld rond. Het speelt de komende twee weken in Macau (China) en in juli op het thea­terfestival van Avignon. 

www.ontroerendgoed.be

Door Rudy Tollenaere