Ritwinnaar Roglic: “Ik heb medelijden met Campenaerts”

Foto: AP

Primoz Roglic won zondag niet alleen de individuele tijdrit in de Giro, hij deed ook een geweldige zaak in het klassement. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma smeerde al zijn concurrenten voor de eindzege één tot meer drie dan drie minuten aan. Enkel Victor Campenaerts kwam in de buurt (11 seconden) van Roglic, ondanks een noodgedwongen fietswissel. Roglic besefte dat onze landgenoot ondanks de materiaalpech de tijdrit gewonnen zou hebben.

LEES MEER. Materiaalpech nekt beresterke Campenaerts, Roglic deelt mokerslag uit aan concurrentie

Heb je medelijden met je goeie vriend en ex-ploegmaat Victor Campenaerts? “Yes, I feel sorry for Victor. Om te winnen heb je altijd een beetje geluk nodig. We hebben alle twee voor de zege gestreden, maar ik heb mij niet met het resultaat of de omstandigheden van Campenaerts beziggehouden. Ik heb mij gefocust op mezelf. Ik wou vooral geen domme dingen doen in de bochten en zien dat ik niet zou vallen of pech kende. Tijdens de opwarming toen het nog droog was, reed ik veel sneller door de bochten dan tijdens de tijdrit zelf.”

Wat was voor jou vandaag de grootste verrassing als je naar het resultaat kijkt? “Ik ben niet verbaasd over de verschillen of over het resultaat. Ik kijk gewoon naar mezelf.”

Hoe kijk je naar de verschillen met Nibali, Yates en Lopez? “Ik ben heel tevreden met het resultaat. Het is nog heel lang en er kan nog veel gebeuren. We moeten de focus behouden.”

Hoe kijk je nu naar Simon Yates, nu hij veel tijd verliest? “Ik schrijf hem nog niet af. Er kan nog veel gebeuren. Voor mij blijft alles hetzelfde als voor de tijdrit. Ik houd met iedereen rekening.”

LEES MEER. Campenaerts gefrustreerd na fatale pech in tijdrit: “Ik wil de beelden niet zien, anders slaap ik niet vannacht”

Door Bram Vandecapelle in San Marino