Jo Lernout niet bang voor film over ondergang van zijn bedrijf: “Iedereen kent mijn visie op de waarheid”

Er is een film in de maak over Lernout & Hauspie: het idee werd het afgelopen weekend voorgesteld aan mogelijke partners op het filmfestival van Cannes. Het is de bedoeling dat Dust, zoals de film gaat heten, een internationaal project wordt. Het scenario wordt momenteel geschreven door Angelo Tijssens, de man die meeschreef aan Girl van Lukas Dhont. Een regisseur is nog niet aan het project verbonden.

De hoofdrolspelers in de teloorgang van het Ieperse spraaktechnologiebedrijf zijn niet bij de film betrokken. Jo Lernout laat vanuit de Fillipijnen, waar hij momenteel woont, weten er zelfs niet van op de hoogte te zijn. “Het is goed dat men mij er niét bij betrekt. Dat zou de indruk kunnen wekken dat de kijk op de zaak door mij of wie dan ook van L&H beïnvloed werd”, aldus Jo Lernout . “Ik ben niet bang voor deze film. Ik denk dat zowat iedereen in België mijn visie op de waarheid inmiddels wel kent.” Die zette Lernout recent nog uiteen in Don’t worry be happy, het programma van Peter Boekckx.

Volgens producent Dries Phlypo van A Private View zal Dust focussen op de laatste 48 uur van de twee topmannen. De film, met een internationale cast, wordt pas in 2021 in de zalen verwacht. (jdr)