Dochter van Slipknot-bandleider overleden op 22ste

Foto: Isopix en RR

Enkele dagen nadat Slipknot zijn eerste single in jaren heeft uitgebracht, heeft de Amerikaanse metalband meegedeeld dat de dochter van bandleider en percussionist Clown is overleden. Ze was amper 22. “Dit is de zwaarste dag”, zei haar broer Simon op Instagram.

Slipknot zit in de laatste rechte lijn naar de release van zijn eerste full album sinds 2014. ‘We Are Not Your Kind’ verschijnt in augustus. Eerder deze week kwam de eerste single ‘Unsainted’ uit, die lovende reacties kreeg. De band was deze week ook te zien in de in de VS razend populaire talkshow van Jimmy Kimmel.

Zondag maakte de band echter droevig nieuws bekend. Gabrielle, de jongste dochter van percussionist en bandleider Shawn ‘Clown’ Crahan, is zaterdag overleden. Ze was 22. Over de doodsoorzaak werd niets bekendgemaakt.

Haar broer Simon nam in een emotionele post afscheid van Gabrielle: “Dit is de zwaarste dag ooit. Ik ben verward, verdrietig en boos. Maar vooral heel erg verdrietig. Gabri, ik mis je zo. Wij waren de beste vrienden, ik weet dat jij dat voor altijd zult weten”, schreef hij.

Zanger Corey Taylor steunde z’n collega op Twitter: “M’n hart is gebroken. Hou de familie alsjeblieft in je hart, ze zal gemist worden.”

Slipknot staat in principe op zaterdag 22 juni op Graspop.

Door TDS