Plopsa belooft nieuwe werknemers “tekenpremies” tot 10.000 euro

Bron © BELGA

Foto: Florian Van Eenoo

Pretparkgroep Plopsa gaat bepaalde nieuwe werknemers een “tekenpremie” geven tot 10.000 euro. Ze krijgen die al uitbetaald met hun eerste loon. Het bedrijf hoopt zo de concurrentie te snel af te zijn in de strijd om personeel.

“We zijn actief in een zeer competitieve markt, niet alleen in België maar ook in Polen en Duitsland”, zegt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. “Mensen zeggen op het einde van een gesprek soms dat ze erover zullen nadenken omdat ze op twee of drie plaatsen kunnen beginnen.”

Sportwereld

Tekenbonussen bestaan al in de sportwereld en in sommige bedrijven voor hogere profielen. “Maaltijdcheques, groepsverzekering, jaarlijkse bonussen en een aantrekkelijk salaris biedt bijna iedereen. Met de sign-on bonus proberen we de job aantrekkelijker te maken en de concurrentie voor te zijn”, aldus de CEO.

LEES OOK: Onze pretparkgids: waar krijg je waar voor je geld en waar blijf je maar beter weg? (+)

Het bedrag van de bonus staat telkens bij de vacatures vermeld op de website van Plopsa (plopsajobs.be). Het bedrag kan schommelen, afhankelijk van de omstandigheden. “We zoeken nu bijvoorbeeld een extra projectleider voor het waterpretpark Landen-Hannuit dat we aan het bouwen zijn. We willen daar heel snel mee gaan, en daarom is er een bonus van 10.000 euro”, zegt Van den Kerkhof.

Langer dan zes maanden

Helemaal zonder voorwaarden is het systeem niet. “Er staat een ontbindende voorwaarde in het contract. Iemand moet langer dan zes maanden blijven, anders wordt de bonus gerecupereerd”, legt Van den Kerkhof uit. (belga)