Van een dramatische ontknoping gesproken: doelman scoort in 97e minuut, maar elders wordt degradatie alsnog beslecht

Er wordt in voetbaltermen wel vaker over “een drama” gesproken maar dat is nog een understatement voor wat de club Bytovia Bytow overkwam in de ontknoping in de Poolse tweede klasse. Dankzij een doelpunt van de doelman van de hel naar de hemel in extra tijd... maar meteen daarna toch terug naar die hel.

Er waren nog drie clubs die op de slotdag streden om het behoud in de Poolse tweede klasse, de Fortuna 1 Liga. Hekkensluiter Garbarnia was al veroordeeld maar het ging nog tussen GKS Katowice (37 punten), Wigry Suwalki (34) en Bytovia Bytow (34) wie mee zou zakken.

Katowice ontving bovendien Bytow voor een echte degradatietopper. De bezoekers wisten waar ze voorstonden: winnen en hopen dat Suwalki niét won. Hoewel Suwalki op weg was naar een gelijkspel, leek het voor Bytow niet te lukken bij een 1-1-stand in de extra tijd. Tot doelman Andrzej Witan bij een vrije trap in de 97e minuut mee naar voren trok en de winnende treffer heerlijk binnen “buffelde”.

De euforie bij Witan en zijn ploegmaats is uiteraard groot... maar helaas voor hen van korte duur. Want dan sijpelt het bericht binnen dat concurrent Suwalki in hun wedstrijd ook nog wist te scoren in de extra tijd, waardoor de degradatie van Bytow alsnog een feit is. De ontreddering op de gezichten van de spelers is in dit geval best te begrijpen.

Door vml
Meer voetbal