Het probleem met deze bikini? Je mag er niet mee in het water

Sommige bikini’s zijn niet compatibel met… water. Dat ondervond een vrouw die een turkooizen ontwerp met gouden glitters kocht bij webwinkel Pretty Little Thing. Zij had blijkbaar de omschrijving niet zo goed gelezen, waarop staat dat je enkel “in de bikini mag poseren.”

Een zekere Alisha kocht de bikini van 28 euro via de website van het modemerk en droeg de creatie - zoals je zou kunnen verwachten - in het water. Nu bleek uit haar klacht aan de klantendienst van Pretty Little Thing dat ze dat beter niet had gedaan.

“Ik hou van de bikini, maar de kleur komt eraf in contact met water en ik weet niet wat ik eraan kan doen. Dat lijkt me niet normaal”, schreef ze in een bericht dat ze deelt via Twitter. Daarbij hoort ook een foto van de bikini in een wasbak, waarop duidelijk te zien is dat het water blauw kleurt. “Goed om te horen dat de bikini je bevalt”, reageerde Hakim van de klantendienst. Belangrijk detail: “Op onze site staat dat je de bikini niet mag dragen in het water omdat er kleurverschillen kunnen optreden.”

Een blik op de omschrijving verraadt inderdaad dat het setje enkel geschikt is “om aan het zwembad te poseren”. Intussen heeft de vrouw het volledige bedrag van de aankoop teruggekregen en een bon waarmee ze 40 procent korting krijgt op haar volgende bestelling - als ze haar winkelmandje er nog wíl vullen in de toekomst. De reacties op de oorspronkelijke tweet, die al meer dan 25.000 keer is gedeeld, zijn niet positief. “Ik zou dat ding niet willen dragen. De stof zit vast vol chemicaliën. Dat kan niet goed zijn voor je intieme zone.”

Het probleem met deze bikini? Je mag er niet mee in het water

De webwinkel komt wel vaker negatief in het nieuws door absurde mode-items. Onlangs kwam aan het licht dat het label etiketten van goedkopere kleding verwijdert, om die vervolgens te vervangen door eigen etiketten en de stuks duurder te verkopen.

Het probleem met deze bikini? Je mag er niet mee in het water
Een model poseert in de bikini. Naast het zwembad, want zo hoort het in dit geval.

bekijk ook

Bikinibabes dalen skipiste af voor opmerkelijke recordpoging

Vrouw wil poseren voor leuke bikinifoto op strand, maar daar steekt Moeder Natuur stokje voor

Bikinimodel gaat fel tekeer wanneer presentator te ver gaat met zonnecrème

Door vwh