Jongen (13) die zwaargewond raakte tijdens motorcross niet langer in levensgevaar

  • Zico is zelf ook al motorcrosser.
Zelzate -

De 13-jarige jongen die zondag zwaargewond raakte op de motorcross in Wontergem mag deze namiddag de afdeling intensieve zorgen verlaten. Dat zegt zijn vader Nico.

Zondagnamiddag raakten één crosser en drie toeschouwers gewond tijdens de wedstrijd in het Oost-Vlaamse Wontergem, deelgemeente van Deinze. Een 23-jarige rijder uit De Haan ging tijdens de MCLB-cross uit de bocht en belandde tussen het volk.

De 13-jarige Zico raakte levensgevaarlijk gewond waardoor de wedstrijd even werd geneutraliseerd zodat hij, samen met twee vrouwelijke slachtoffers, kon worden geëvacueerd naar het ziekenhuis. “De motorrijder ging uit de bocht omdat hij aan zijn gas bleef hangen”, klinkt het bij omstaanders, Volgens vader Nico Ryckaert heeft de jongen een verwonding aan het been en een gapende hoofdwonde opgelopen en was hij tien minuten buiten bewustzijn waardoor hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Tielt.

“Aangezien de hoofdwonde vrij diep was en er een indeuking en barst in de schedel was, werd hij daarna vervoerd naar Roeselare waar hij direct werd geopereerd”, zegt vader Nico. Maandagmiddag is de situatie echter zo positief geëvolueerd waardoor de drainage mocht worden verwijderd en de jongen naar een gewone kamer kan in het ziekenhuis.

Zaterdag reed de jongen zelf ook mee in de categorie 85cc bij de nieuwelingen, hij eindigde er op de vijftiende plaats. “In tegenstelling tot de vorige jaren beleeft Zico dit jaar een minder seizoen waardoor zijn resultaten iets minder zijn”, zegt vader Nico nog.

Door rvh
AANGERADEN