Verdachte opgepakt in Nederland voor steekpartij in Anderlecht

Bron © BELGA

Foto: shutterstock

Anderlecht -

In Nederland is een verdachte opgepakt voor de steekpartij die op 2 april plaatsvond in Anderlecht. Bij de steekpartij raakte een 32-jarige vrouw, moeder van drie kinderen, zwaargewond.

Naar aanleiding van de feiten werd een opsporingsbericht verspreid met foto’s van de vermoedelijke dader, maar die bleef een hele tijd spoorloos. Uiteindelijk werd de man, A.A. (geboren in 1985) op 6 mei in Nederland opgepakt. Het Brusselse parket zal naar alle waarschijnlijkheid zijn overlevering vragen.

De vrouw was haar drie kinderen, tussen acht en elf jaar, naar school aan het brengen toen ze op de Ninoofsesteenweg aangevallen en neergestoken werd. Ze liep een diepe steekwonde in de buik op en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ze meteen geopereerd en een dag later kon het Brusselse parket al melden dat het levensgevaar geweken was en de vrouw de afdeling intensieve verzorging had verlaten.

“Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor de feiten en er werd een reeks onderzoeksdaden bevolen”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “De exploitatie van de bewakingsbeelden heeft geleid tot de identificatie van een verdachte, waarna een foto van deze verdachte werd verspreid in de media.”

Op 6 mei kon de politie in Nederland dan een verdachte oppakken. Het gaat om A.A., geboren in 1985, die geen eerdere veroordelingen heeft opgelopen maar wel gekend stond bij de politiediensten en het gerecht.

“Aangezien er een Europees aanhoudingsbevel werd uitgevaardigd voor de betrokkene, is de wettelijke termijn voor de uitleveringsprocedure maximaal 40 dagen”, gaat de parketwoordvoerder verder. “Zodra hij zich op Belgische grond bevindt, zal de verdachte worden verhoord door de onderzoekers en de onderzoeksrechter. Dat is nog niet gebeurd, zodat het te vroeg is om de redenen voor zijn handeling te kennen en te weten of hij zijn moordpoging bekent.”

AANGERADEN
Meest recent