Dronkenlap mept spelende jongen (14) aan bushalte in ziekenhuis

Gistel -

Een 24-jarige man uit Gistel staat in de Brugse strafrechtbank terecht omdat hij een veertienjarige jongen in het ziekenhuis mepte.

Op 26 mei 2018 stapte Jens T. in beschonken toestand af op een groep spelende jongeren aan een bushalte in Gistel. Volgens de procureur gaf hij een van de jongens zonder enige reden een slag in het gezicht. “Het veertienjarige slachtoffer belandde met een hersenschudding en een gescheurde kaakwand in het ziekenhuis”, verduidelijkte de procureur maandagmorgen. “De beklaagde beloofde het slachtoffer te vergoeden maar daar kwam niets van in huis.”

Jens T. moest zich ook verantwoorden voor feiten op 6 augustus 2017 in café De Coulissen in Brugge. “De beklaagde gaf er een kopstoot aan een man van wie hij dacht dat hij van zijn Bacardi ging drinken. Ook hier beloofde hij het slachtoffer te vergoeden maar dat deed hij niet. Tijdens zijn verhoor bij de politie stoefte hij wel met de 340 euro die hij aan wodka had uitgegeven. De beklaagde heeft duidelijk enkel geld om drank te kopen, maar niet om zijn slachtoffers te vergoeden”, aldus nog de procureur, die tien maanden cel vorderde.

De verdediging drong aan op een werkstraf. “Mijn cliënt beseft dat hij in de fout ging en wil zijn verantwoordelijkheid nemen”, stelde advocaat Mathieu Langerock. “Hij heeft aan zijn drankprobleem gewerkt en heeft zijn leven opnieuw op de rails. Bij de feiten in Gistel was mijn cliënt getuige van een schermutseling tussen jongeren en meende hij tussenbeide te moeten komen. Het volgende moment kwam hij natuurlijk in het vizier, met de gekende gevolgen.”

Jens T. belandde in november vorig jaar in de gevangenis wegens drugsfeiten. Sinds begin januari is hij voorwaardelijk vrij. De uitspraak volgt op 17 juni.

Door aft
AANGERADEN
Meest recent