“Waarom is Marc Van Ranst zo gefrustreerd?” Dit googelen onze politici

Wat houdt onze politici bezig? Geen betere manier om even in hun hart te kijken dan naar hun laatste zoekopdracht in Google te kijken. Van “hoeveel steun geeft het Landbouwfonds aan jonge boeren” tot “hoe moet ik bier transporteren”: de Googlevragen van onze politici.

Ontdek hier de kleine en minder kleine wetenswaardigheden over de politici die op 26 mei jouw stem willen

“Waarom is Marc Van Ranst zo gefrustreerd?” Dat was het laatste wat Michael Freilich, federaal kandidaat voor N-VA in Antwerpen, gegoogeld heeft. En zo geeft elk antwoord dat de kandidaten voor de komende verkiezingen invulden in hun politieke vriendenboekje op onze site wel een inkijkje in hun hart en hun gedachten.

“Waarom is Marc Van Ranst zo gefrustreerd?” Dit googelen onze politici
Marc Van Ranst: in de zoekgeschiedenis van Michael Freilich. Foto: Sven Dillen

Aimé Schrauwen van Open VLD wil weten waar je al kweekvlees kan kopen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois zocht laatst op hoe je een “mocktail met gember” moet maken. Zijn partijgenoot Rik Buyse zocht dringend een “aanhangwagen voor biertransport”. Voorts veel recepten: van macaroni over sushi, “gehaktballetjes met witloof en venkel” (Patrick Dewael, Open VLD) tot muntlimonade (Matthias Diependaele, N-VA).

Martine Raets van Open VLD houdt het ernstiger: ze zocht de “tekst van het Manifest van Oxford” op, de basis van het liberalisme. Katia Segers van SP.A zocht alvast op waarom “alles altijd de schuld van de sossen” is. En Elias Kartout, N-VA-lijsttrekker in Brussel, zocht op “hoe je verkiezingen moet winnen”.

Door Tom Le Bacq
VOOR ABONNEES
Laad meer berichten...