Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Vanavond op tv: Martin Heylen uit de kleren en een Belgisch feestje op Pattaya

Vanavond op tv: Martin Heylen uit de kleren en een Belgisch feestje op Pattaya
Elke avond selecteren we voor jou de interessantste programma’s op televisie. Maar als je daar je gading niet vindt, raden we ook series op Netflix en Telenet Play aan.

Belgische ambassade bouwt een feestje op Pattaya

In De ambassade wil een echtpaar uit Syrië dat sinds 2001 in de VS woont na zeventien jaar zijn zoon in België bezoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan: sinds de aanslagen van 11 september 2001 moeten mensen met de Syrische nationaliteit extra gecontroleerd worden door het consulaat-generaal. In Kenia wil een aantal atleten naar België voor een loopwedstrijd. Op de Belgische ambassade in Nairobi moet Gisele hen aan een visum helpen. Viceconsul Elie reist naar de Thaise trekpleister Pattaya om Belgen te helpen met hun documenten. Het personeel van de Belgische ambassade is uitgenodigd op een Vlaamse feest met een optreden van charmezanger Paco Garcia.
De ambassade Vier 20.35 uur

Bij VTM gaat het vanavond alleen over geld

Uiteindelijk draaien verkiezingen maar rond één ding: geld. Of het nu over pensioenen gaat, over bedrijfswagens, over meer blauw op straat, over transmigranten of over veilige fietspaden. VTM trapt de verkiezingsweek af met een enquête en een debat over geld. Eerst laat Stef Wauters zien hoe de Vlaming denkt over geld, of een eigen huis nog betaalbaar is, of we tevreden zijn met ons loon, of een gezin de rekeningen nog kan betalen. In de studio mogen dertien politieke kopstukken in debat gaan en vragen van kijkers beantwoorden. Maggie De Block (Open VLD) en Freya Van den Bossche (sp.a) kruisen de degens over onze gezondheid, Hilde Crevits (CD&V) en Ben Weyts (N-VA) gaat het over schoolfacturen en verkeer, Jan Jambon (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) gaan met elkaar in de clinch over de elektriciteitsprijzen en de gevolgen die de klimaatplannen kunnen hebben voor onze portemonnee. Voor het slotstuk zitten de zeven partijvoorzitters aan tafel: Bart De Wever (N-VA), Wouter Beke (CD&V), Gwendolyn Rutten (Open vld), John Crombez (sp.a), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Meyrem Almaci (Groen) en Peter Mertens (PVDA).
De grote geldenquête VTM 22.45 uur

De enige keer dat Martin Heylen op tv uit de kleren ging

Het was de eerste en enige keer dat Martin Heylen op televisie uit de kleren ging. Of dat voor u een verkoopargument is, laten we in het midden: Eén herhaalt Terug naar Siberië, de achtdelige reeks waarin Martin Heylen opnieuw over de Oeral trok om aan te kloppen bij de Russen die hem in 2005 opvallend hartelijk hadden ontvangen. Heylen was in 2005 voor Man bijt hond naar Siberië gereisd en dat was hem zo bevallen om een jaar later terug te keren. Niet in de winter, maar in de zomer.
Terug naar Siberië Eén 21.20 uur

Met twee gebroken polsen over de finish en nog veel meer aan zijn hoofd

Héél even lijkt het beter te gaan met wielrenner Frank Vandenbroucke in de vijfde aflevering van de docureeks over zijn leven. Hij rijdt een geweldige Vuelta in Spanje en is de favoriet voor het wereldkampioenschap in het Italiaanse Verona, maar valt en rijdt als zevende over de streep, met twee gebroken polsen. De renner vertelde dat hij zich na het WK ontzettend eenzaam voelde: “Mijn eerste huwelijk liep op de klippen omdat ik toen Sarah had leren kennen, maar die zat in Italië. De depressie die ik had overgehouden aan de zogenaamde dopingaffaire uit het voorjaar stak feller dan ooit de kop op. Ik zocht mijn toevlucht in drugs. Ach, dat willen de mensen allemaal niet meer lezen. Het betekende alleszins een breekpunt in mijn carrière. Nee, daar had zelfs een wereldtitel in Verona niks aan verholpen. De problemen zaten te diep om ze op te lossen met een simpele regenboogtrui.” Vandenbroucke zakt steeds dieper weg in verslavingen. “Iemand die niet geholpen wil worden, kun je niet helpen”, zegt vriend en ploegmaat Steve De Wolf.
VDB. Ik ben god niet Canvas 21.30 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher de serie The Magicians aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

BeschrijvingQuentin Coldwater ontdekt dat magie echt is, en mag aan een geheime school gaan studeren om zich erin te bekwamen. Riep daar iemand “Hogwarts”? De auteur van de gelijknamige en alom bejubelde roman noemt zelf eerder de ‘Chronicles of Narnia’-boeken van C.S. Lewis als inspiratie, maar de gelijkenis is te opvallend om te negeren. Een leuke vondst: een vriendin van Quentin doet ook mee aan het toegangsexamen, maar faalt. Waarop haar geheugen gewist wordt. Of zoals de New York Times schreef: “Dit is Harry Potter voor volwassenen.”

The Magicians, seizoen 4 Telenet Play Nu beschikbaar

ook nieuw op Netflix

Sam: nu op Netflix
Een barmhartige Samaritaan (“Good Sam”) die anoniem 100.000 dollar achterlaat bij nietsvermoedende mensen in New York: dat verhaal intrigeert journaliste Kate Bradley (Tiya Sircar) zo erg dat ze bereid is haar hele leven overhoop te halen om de identiteit en motieven van de mysterieuze weldoener te achterhalen.

The Equalizer: nu op Telenet Play More
De terugkeer van Robert McCall (niemand minder dan Denzel-Washington-in-vorm) als wraakengel, met Antoine Fuqua (Training Day!) in de regisseursstoel. Ditmaal opent de voormalige marinier en spion de jacht op de moordenaars van een vriendin. De dodentol is hoog, het aantal ‘fucks’ nog veel hoger.