Meerdere chipfabrikanten stoppen leveringen aan Huawei

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Amerikaanse chipbedrijven Qualcomm, Broadcom en Intel staken hun leveringen aan Huawei. Dat hebben de bedrijven aan hun personeel laten weten, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Europese chipbedrijven gaan niet zo ver, maar laten weten wel aan de Amerikaanse sancties te voldoen.

Het Duitse Infineon schort een deel van zijn leveringen aan Huawei op, maar het grootste deel valt niet onder de Amerikaanse sancties, laat een woordvoerder weten.

Ook het Oostenrijkse AMS en het Nederlandse NXP zeggen aan de sancties te zullen voldoen. Dat betekent echter niet dat ze de banden met Huawei verbreken.

De maatregelen volgen op de nieuwe, strengere Amerikaanse regels tegen Huawei die zijn ingesteld vanwege verdenkingen van spionage. Het Chinese bedrijf staat sinds kort op een zwarte lijst in de Verenigde Staten. Amerikaanse bedrijven die zakendoen met Huawei staan daardoor onder een strenger toezicht van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken. Behalve chipbedrijven koos ook Google eieren voor zijn geld. De techreus besloot eerder ook om de toegang van Huawei tot het besturingssysteem Android te beperken vanwege de mogelijke sancties.

AANGERADEN