Renato Neto ruilt AA Gent in voor KV Oostende: “Volgens gerenommeerde arts kan ik probleemloos nog jaren presteren”

Foto: rr

Renato Neto (27) nam zondag na acht seizoenen afscheid van AA Gent, maar de Braziliaan blijft in België voetballen. De middenvelder zet zijn carrière voort bij KV Oostende, waar hij na een grondige medische controle een prestatiegericht contract tekent tot juni 2020 (met optie voor nog een jaar).

Neto, die met de Buffalo’s de titel vierde en overwinterde in de Champions League, kampte de voorbije twee seizoenen met een slepende knieblessure en ondanks diverse operaties en revalidatieperiodes kon hij nooit meer aansluiten bij de top.

In oktober 2018 kreeg het clubicoon een symbolische invalbeurt tegen Charleroi, maar het is al geleden van 21 mei 2017 tegen Club Brugge dat Neto aan een match begon. De Braziliaan werd ook genoemd bij Cercle, maar Oostende gaat nu de uitdaging aan om hem op zijn oude niveau te krijgen.

 

 

Renato Neto ruilt AA Gent in voor KV Oostende: “Volgens gerenommeerde arts kan ik probleemloos nog jaren presteren”
Foto: rr

“Grote honger”

“Ik weet dat sommige mensen twijfels hebben omdat ik de voorbije twee seizoenen weinig speelde, maar ik ben door verschillende dokters fit verklaard. Een gerenommeerde arts schreef in zijn verslag dat ik probleemloos nog jaren op hoog niveau kan presteren en ik ben blij dat KVO mij de kans biedt om mezelf opnieuw te bewijzen. Aan mijn instelling zal het alvast niet liggen want ik heb grote honger om weer fulltime op het veld te staan.”

"Natuurlijk heb ik wel moeilijke jaren achter de rug", keek Neto nog even terug op die bijna twee volledige seizoenen waarbij een knieblessure hem quasi constant aan de kant hield. "Zo trainde ik sinds Nieuwjaar bij de beloften. Dat was wel even slikken maar ik heb nooit opgegeven en bleef keihard werken. Gelukkig kon ik altijd rekenen op de steun van mijn vrouw, mijn familie en vrienden. Zonder hen had ik dit nooit kunnen doorstaan. Maar nu voel ik me echt klaar om er terug helemaal voor te gaan."

Bij KV Oostende tekende Neto een contract voor één seizoen met een optie op nog een bijkomend jaartje aan de Belgische Kust: "De interesse dateert al van rond de winterstop maar uiteindelijk hebben we nu toch een overeenkomst kunnen bereiken.Ik hoop me hier in een ambitieuze en heel warme club terug te bewijzen. Een buitenlands avontuur was door de zwangerschap van mijn echtgenote nu niet aan de orde maar ik wil nu vooral opnieuw elke wedstrijd mijn truitje nat maken en dit team op sleeptouw nemen. Hopelijk kan ik ook mijn maatje Fernando Canesin overtuigen om bij te tekenen (lacht)."

Ook KVO-voorzitter Frank Dierckens kijkt uit naar de komst van de Braziliaan. “Neto heeft al genoeg bewezen dat hij een uitstekende voetballer is met de juiste mentaliteit. En dat is net wat wij willen binnen halen, de combinatie van kwaliteit met passie en overgave. Spelers moeten ook worden gescreend in functie van hun bereidheid om hard te werken. En als verscheidene dokters hem fit verklaren, wie zijn wij dan om hen tegen te spreken? Bovendien ondertekent Neto hier een prestatiegericht contract waardoor het financiële risico voor KVO ook zeer beperkt is. Dat toont nog eens aan hoe gemotiveerd de speler is om hier aan de slag te gaan. Ik denk dat we écht een goede transfer hebben gedaan.”

Door jug, vtvn, ssg
AANGERADEN
Meest recent