Schandaal rond biotechbedrijf Monsanto breidt uit

Bron © belga

Foto: REUTERS

Het Amerikaanse biotechbedrijf Monsanto heeft niet alleen in Frankrijk, maar ook in zeker zes andere Europese landen plus Europese instellingen lijsten laten opstellen met bekende figuren in functie van hun standpunt over pesticiden en meer bepaald glyfosaat. Dat heeft het moederbedrijf Bayer dinsdag bekendgemaakt.

Eerder deze maand raakte bekend dat het PR-bureau Fleishman Hillard voor rekening van Monsanto een lijst heeft opgesteld van mensen in Frankrijk die zich vragen hebben gesteld bij glyfosaat, het actief bestanddeel van de onkruidverdelger Roundup van Monsanto dat kankerverwekkend zou zijn. Op de lijst staan politici, journalisten en wetenschappers.

Vermoedens dat het niet alleen om Frankrijk ging, blijken volgens een mededeling van de groep Bayer te kloppen. Er zijn ook lijsten van mensen in Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje en Groot-Brittannië, alsmede personaliteiten uit de Europese instellingen.

De Franstalige Belgische openbare omroep RTBF meldde eerder al dat ook het Belgisch Europarlementslid Philippe Lamberts (Ecolo) op de lijst staat.

Bayer, sinds vorig jaar eigenaar van Monsanto, heeft naar eigen zeggen inzake communicatie zijn samenwerking met Fleishman Hillard “tot nader order” stopgezet. Wel blijven ze samenwerken wat betreft marketing.

Door mtm
AANGERADEN