Johnny Depp beschuldigt zijn ex van het aanbrengen van “geschilderde blauwe plekken”

© ISOPIX

Episode 685 in de ruzie tussen Johnny Depp en Amber Heard. Hoewel de twee al sinds 2016 zijn gescheiden, blijven ze elkaar aanklagen en openlijk beschuldigen. Laatste in de rij is Depp die 50 miljoen dollar wil van de actrice wegens laster. Hij blijft dan ook ontkennen dat hij haar ooit heeft mishandeld.

flb

Johnny Depp heeft nog maar eens ontkend dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard heeft mishandeld. Dat schrijft de acteur, die zijn ex aanklaagt wegens smaad, in een verklaring aan de rechtbank. “Ik zal de beschuldigingen de rest van mijn leven blijven ontkennen. Ik heb mevrouw Heard en geen enkele andere vrouw ooit mishandeld”, stelt Depp.

De acteur zegt naar de rechter te zijn gestapt om zijn naam en reputatie te zuiveren, maar ook om duidelijkheid te geven aan slachtoffers van mishandeling, voor wie zijn ex-vrouw nu “een valse woordvoerder” is. Heard verscheen in mei 2016 in het openbaar met kneuzingen in haar gezicht. Volgens Depp ging het echter om “blauwe plekken die ze zelf heeft geschilderd”.

Slaan en schoppen

Depp zegt daarnaast dat net Heard hem tijdens hun huwelijk mishandelde. “Zij was de dader en ik het slachtoffer. Terwijl ze onder invloed was van amfetamines, alcohol en medicijnen sloeg, stampte en schopte ze me. Ze gooide herhaaldelijk objecten naar mijn lichaam en hoofd, zoals zware flessen, blikjes frisdrank, brandende kaarsen, afstandsbedieningen en verfblikken. Daardoor raakte ik gewond.”

Omdat de actrice hem in de media afschilderde als de grote boeman eist Depp nu omgerekend zo’n 45 miljoen euro van haar. De vraag is echter of de zaak daarmee afgerond zal zijn. De kans is niet gering dat ook Heard hem nu van laster zal beschuldigen.

LEES OOK