Middelbare scholieren uit Dendermonde krijgen vak aan Gentse hogeschool

Bron © BELGA
Gent / Appels -

Volgend schooljaar zullen middelbare scholieren voor het eerst studiepunten kunnen verdienen aan een hogeschool. Laatstejaarsstudenten van het technisch atheneum GO! Talent uit Dendermonde gaan de opleidingen ‘toegepaste informatica’ en ‘office management’ aan de Gentse hogeschool HOGENT volgen. “Het vak zal niet te moeilijk zijn”, zegt directeur Tom Rydant van GO! Talent. “De leerlingen worden goed voorbereid.”

Voor een aantal onderdelen van de opleidingen ‘toegepaste informatica’ en ‘office management’ kunnen de leerlingen vanaf het schooljaar 2019-2020 studiepunten in het hoger onderwijs behalen. HOGENT en Go! talent hebben een overeenkomst gesloten om de uitwisseling te lanceren. “Leerlingen van het technisch onderwijs worden op deze wijze optimaal voorbereid op het hoger onderwijs”, klinkt het.

De lessen zullen deels via videoconferentie gebeuren, al komen de leerlingen ook regelmatig naar campus Schoonmeersen van HOGENT om er les te volgen. Op die manier kunnen de middelbare leerlingen drie van de zestig studiepunten verdienen.

AANGERADEN