Ghelamco Arena moet opnieuw bruisen dankzij sfeervak achter de goal

Foto: KAA Gent

Gent -

Vak 225 van de Ghelamco Arena, in de spionkop recht achter de goal, wordt volgend seizoen een sfeervak. Zingen, dansen, scanderen, vlaggenzwaaien en trommelen kan er allemaal.

“De Ghelamco Arena moet opnieuw bruisen! De bezoekende ploeg moet voelen dat er 12 tegenstanders zijn, de 11 gladiatoren op het veld en onze 12de man. De thuisreputatie moet onze concurrenten opnieuw schrik aanjagen. Het sfeervak wordt het hart van de beleving in ons stadion!”

Met die boodschap op haar website kondigt KAA Gent dinsdag aan waar een deel van de harde kern al lang om vraagt: de komst van een sfeervak, een plek waar de supporters ongestoord kunnen zingen, dansen, scanderen, vlaggenzwaaien en trommelen. En dat zonder dat daar commentaar op komt van andere supporters in het vak die liever neerzitten en rustig naar de match kijken.

Het sfeervak komt in vak 225, in de spionkop recht achter de goal. Dat heeft uiteraard een impact op de huidige abonnees van vak 225. “De houders van een zitje tussen rij 1 en 12 zullen eerstdaags van ons een mail ontvangen waarbij ze - indien zij dat wensen - ons per mail kenbaar kunnen maken dat ze van plaats willen veranderen”, laat KAA Gent weten.

Wie zijn abonnement in vak 225 wil behouden, zal volgens de club de impact van de sfeeracties moeten aanvaarden. Wie zijn huidige plaats niet wenst te behouden, krijgt voorrang om een vrijgekomen plaats in tribune 2 of tribune 4 in te nemen. De club zal een aparte voorrangsdag vrijhouden voor de abonnees uit dit vak.

Door Sander Luyten