Stefaan Degand na verlies van zijn vrouw: “Eén seconde gedacht om mijn dochter af te staan”

Acteur Stefaan Degand (38) verloor twee jaar geleden zijn vrouw nadat ze besmet was geraakt met een bacteriële meningitis. Julie was op dat moment zwanger van hun tweede kindje. Samen hadden ze al een dochter, Mila. “Toen ik van het ziekenhuis terug naar huis reed, heb ik één seconde gedacht: dit ga ik niet kunnen. Ik zal mijn dochter moeten afstaan”, vertelde Degand dinsdag eerlijk aan Wim Lybaert in De Columbus.

tica

Als gevolg van het verlies van zijn vrouw voelt Degand zich ook niet meer constant gelukkig zoals dat vroeger wel het geval was. “Het gaat in pieken”, geeft hij toe. “Hoge pieken en diepe dalen. En vooral een constant gemis.”

De acteur heeft ook tal van prachtige herinneringen aan Julie, met wie hij elf jaar samen was. “Zij trok zich van niks aan, maar op een goede manier”, klinkt het. “Amper 31 is ze geworden, maar we hebben alles uit het leven gehaald. We hebben niks laten liggen. Dat zei ze mij zelf nog, acht maanden voor haar dood.”

De eindbestemming Congo hebben ze dan misschien niet gehaald, Stefaan Degand en Wim Lybaert hebben er een prachtige busrit opzitten. “Laten we klinken op de liefde”, besluiten ze. “Ik ben blij dat ik je leren kennen heb.”

De Columbus, elke dinsdag om 20.40 uur op Eén

LEES OOK. Wim Lybaert niet akkoord wanneer Stefaan Degand in blootje stad verkent: “Ge gaat nog opgepakt worden!”

Aangeboden door onze partners

Lees ook