Honderd bestuurders betrapt op filmen in file op E40: 160 euro boete

De hoogtewerker verspert de volledige breedte van de snelweg. Foto: Johan Van Bever

Wetteren -

Op de E40, waar in Wetteren de hele ochtend een lange file stond, heeft de politie zo’n 100 bestuurders betrapt op filmen of het maken van foto’s. Ze zullen daarom een boete van 160 euro in de bus krijgen, meldt VTM Nieuws. De snelweg werd afgesloten nadat rond 7.20 uur een vrachtwagen die een hoogtewerker vervoerde kantelde ter hoogte van Wetteren. Wie toch in de file terechtkwam, verloor er anderhalf uur. Rond 13 uur was de weg uiteindelijk weer vrij.

Honderd bestuurders betrapt op filmen in file op E40: 160 euro boete

“De vrachtwagen moet rechtgetrokken worden, maar dan is er ook nog de kraan die op de vrachtwagen stond. Die weegt 22 ton en er is via de file extra materiaal aangevoerd. Dat heeft even geduurd, maar de takelwerken zijn nu wel aan de gang”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Hoe lang die werkzaamheden zullen duren kan de woordvoerder nog niet zeggen.

Het ongeval gebeurde om 7.20 uur. De vrachtwagen was geladen met een 22 ton wegende hoogtewerker. De bestuurder was net vertrokken van zijn bedrijf in Wetteren en reed de snelweg op. Amper enkele honderden meter verder begon zijn aanhangwagen te slingeren. Hij verloor de controle over het stuur en reed de rechterberm in. Het gevaarte achter zijn cabine sloeg over de ganse breedte van de weg over de E40. Er was geen doorkomen meer aan. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd. Hij kon zelf zijn cabine verlaten en bleef de takelwerken opvolgen.

Het verkeer moest de snelweg verlaten in Merelbeke om zo via de N9 om te rijden. “Op die manier werd niet meer druk gezet op Wetteren, waar een file stond tot in Zwijnaarde”, zegt Bruyninckx. De voertuigen die in Wetteren waren op het moment van het ongeval moesten de autosnelweg via de afrit Wetteren verlaten, maar dat verloopt erg moeizaam, zegt Bruyninckx nog. In de richting van Oostende stond een kijkfile tussen Erpe-Mere en Wetteren, en ook op de omliggende wegen was het druk.

 

 

 

bekijk ook

Minder rijstroken, mínder file: onze reporter waagt zich aan versmalde E40 in Brussel

 

Heethoofden gaan elkaar te lijf tijdens file op E40 richting Brussel: “Vermoedelijk wilden ze allebei niet ritsen”

Roekeloze bestuurder maakt E40 onveilig: “Heeft die drugs genomen?!”

Door jvw