Politie schrijft 46 pv’s uit tijdens verkeersactie

Bij de actie werd beroep gedaan op ANPR-camera’s. Foto: Politie Antwerpen

Antwerpen -

Een team van de Antwerpse politie heeft afgelopen dinsdag 46 processen-verbaal opgemaakt bij een actie waarbij beroep gedaan werd op slimme ANPR-camera’s. Daarvan gingen er 16 naar bestuurders die door een rood licht reden. Twee personen konden het bellen achter het stuur niet laten en kregen ook een pv voorgeschoteld.

De actie werd gecoördineerd door het verkeersondersteuningsteam van de regio West en verschillende wijkteams uit die regio. In totaal schreven ze 46 pv’s uit. Een bestuurder reed rond met een wagen die bij de autokeuring een rode kaart had gekregen. Daarnaast was ook het attest al verlopen. Zes bestuurders reden rond zonder geldig keuringsbewijs.

Zeven leerling-chauffeurs volgden de regels niet. Vier hadden de herkenbare ‘L’ niet zichtbaar aangebracht in de wagen. Een andere bestuurder had zijn voorlopig rijbewijs en identiteitskaart niet op zak. Ondanks dat dat verboden is, had één leerling-bestuurder een passagier bij zich die hij niet mocht vervoeren. Tot slot verleende één iemand geen voorrang aan rechts en reed één bestuurder in de verboden rijrichting.

Bij de actie werden ook nog twee personen getroffen die geseind stonden.

Door jtp
AANGERADEN