Antwerpenaar krijgt 20 maanden cel voor verbergen van vermoorde Limburger

Ricko D.P. in de rechtbank van Turnhout. Foto: bvdl

Antwerpen / Hulshout / Lille / Hoogstraten -

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft woensdagochtend Ricko D.P. (29) uit Antwerpen veroordeeld tot 40 maanden cel waarvan de helft met uitstel. Hij wordt verantwoordelijk geacht voor het verbergen van het lijk van de in 2013 vermoorde Limburger Eddy Brouns in de bossen in Minderhout (Hoogstraten).

De feiten van lijkverberging en heling dateren van 4 juli 2013, toen Eddy Brouns uit Opglabbeek vermoord werd. Een twintiger uit Hulshout werd in 2015 voor de moord veroordeeld tot een levenslange celstraf door een volksjury in Tongeren.

Ricko D.P. dumpte samen met de moordenaar het lijk in de bossen in Minderhout (Hoogstraten) en verkocht nadien de wagen van het slachtoffer voor ongeveer duizend euro. D.P. werd in 2015 buiten vervolging gesteld voor de moord maar moest zich nu wel verantwoorden voor lijkverberging en heling. Begin mei werd hij bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van veertig maanden. De Antwerpenaar tekende verzet aan tegen dat vonnis. De rechter oordeelde dat de redelijke termijn (de tijd tussen de feiten en het proces, red.) in de zaak overschreden was en gaf D.P. de helft van zijn straf met uitstel.

Door bvdl, bap
AANGERADEN
Meest recent