Pro League tackelt meteen nieuw masterplan voor Belgische scheidsrechters

Foto: Photo News

Woensdagnamiddag om 14u30 presenteert de Referee Office zijn nieuwe masterplan, maar nu al heeft de Pro League - zij werden vanochtend geïnformeerd - een scherpe reactie in huis. De Belgische profclubs willen een vertegenwoordiger in de nieuwe structuur en koppelen er ook centen aan vast.

“Deze ochtend, op de Algemene Vergadering van de Pro League, stelden de CEO van de KBVB Peter Bossaert en independent advisor David Elleray de conclusies van het plan arbitrage voor”, reageerde de Pro League in een persbericht.

“De vereniging van profclubs aanhoorde het voorstel van de KBVB en onderlijnt de kwaliteit en noodzaak van het plan, onder meer inzake de rekrutering en opleiding jonge scheidsrechters en de omkadering en evaluatie van de professionele scheidsrechters.”

“De Pro League maakt echter unaniem voorbehoud aan bij de budgettering van het plan, vraagt dat, naar Engels model, de CEO van de Pro League zitting neemt in het hoogste orgaan van het scheidsrechtersdepartement (independent referee board) en herhaalt nogmaals bondsartikel B.242.12, dat aangeeft dat de coördinator Arbitrage voor het Profvoetbal door het Uitvoerend Comité wordt benoemd, op voordracht van de Pro League.”

Door gma, md
    Meer voetbal