Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

Daar zijn de eerste mosselen al: amper twee maanden na het vorige is het nieuwe seizoen al gestart

Daar zijn de eerste mosselen al: amper twee maanden na het vorige is het nieuwe seizoen al gestart

De hangcultuurmossel wordt gekweekt aan touwen Foto: BELGAONTHESPOT

In de Oosterschelde zijn de eerste Zeeuwse mosselen boven water gehaald. Vanaf volgende week draaien de kwekers er op volle toeren en liggen ze bij ons in de supermarkten of komen ze op tafel in de restaurants. En dat amper twee maanden nadat de laatste Zeeuwse mosselen van het vorige seizoen geserveerd werden. Of hoe we de dag van vandaag bijna het jaar rond Zeeuwse mosselen kunnen eten.

Hoe komt het dat ze er nu al zijn?

“Omdat het om hangcultuur gaat”, zegt Piet Devriendt van restaurant De Oesterput in Blankenberge. “Die zijn er doorgaans al eind mei. Het is een kweek die er voor een ...