Tweede ritzege van Caleb Ewan heeft modieuze gevolgen voor ploegmaat en ploegleider: haal de tondeuse maar boven!

© AFP

De Australiër Caleb Ewan heeft woensdag de elfde etappe in de Giro op zijn naam geschreven. Na 221 kilometer tussen Carpi en Nove Ligure haalde de 24-jarige Australiër van Lotto Soudal het in een massasprint van de Fransman Arnaud Démare en de Duitser Pascal Ackermann. Voor Ewan was het de tweede ritzege in deze Giro, eerder was hij al de snelste in de achtste etappe. En dat heeft zo zijn gevolgen voor ploegmaat Tosh Van Der Sande en ploegleider Bart Leysen...

bvc

LEES OOK. Laatste vervelende Giro-etappe zit erop: Caleb Ewan grijpt ultieme kans voor spurters en boekt tweede ritzege

Belofte maakt schuld: Tosh Van Der Sande liet na de eerste zege van Ewan al een streep in zijn haar scheren, vanavond volgt er dus een tweede. Ploegleider Bart Leysen ging echter nog verder: hij had beloofd bij een tweede ritzege zijn haar in bros te scheren: “Ik heb al een halve vleesklak dus dat zal wel meevallen. Dit is mooi. Een beetje zalf op de wonde na die tweede plaats van Victor in de tijdrit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanaf morgen mag Thomas De Gendt zijn persoonlijke ambities najagen en dus werd hij deze keer wat gespaard. “Ik kreeg deze keer een makkelijke job, Victor Campenaerts moest de vlucht onder controle houden en kreeg dus het zwaarste werk. Ik moest de mannen zo goed mogelijk vooraan houden, tot zes kilometer van de finish aan een bocht naar links. Dan zat mijn werk erop, ik weet niet wat er nadien gebeurde maar hij won en dus moet het wel goed geweest zijn. Vanaf morgen zitten we zonder sprinter, enkel rit 18 was nog voor hen en het is dus logisch dat Ewan naar huis gaat. Nu gaan we kijken hoe we op een andere manier kunnen winnen. persoonlijke ambities genoeg. Maar we hebben nu al twee zeges, dus deze Giro is sowieso al geslaagd. Bij vlakke aankomsten kan eventueel Tosh zijn kans een gaan, we moeten hem ook een kans geven op een mooie uitslag.”

Victor Campenaerts was deze keer dus de man die op kop moest rijden om de vlucht binnen schot te houden. “Hoe ver ik op kop heb gereden? 180 km of zo, maar niet alleen hé. Plezant? Bwoah ja, het is de makkelijkste job die er is. Het vreet wel de meeste energie en dus mocht Thomas zich vandaag wat sparen want morgen zou wel eens een interessante dag kunnen zijn...”

Nu in het nieuws