Gevallen fitnesskoning (56) van België heeft miljoenenschuld

Bron © Eigen Berichtgeving
Merelbeke -

Dick Vande Vyvere (56), de fitnesskoning uit Merelbeke die sinds deze maand in de cel zit, sleept al enkele jaren een miljoenenschuld met zich mee. Dat blijkt uit documenten die Het Nieuwsblad kon inkijken en uit gesprekken met gedupeerden.

Vande Vyvere bouwde eind jaren 90 ketens zoals Passage Fitness en JustFit uit, om die vervolgens enkele jaren geleden voor veel geld te verkopen. Vande Vyvere droeg de titel van topondernemer. Maar de afgelopen jaren werd de man al minstens vier keer veroordeeld door een rechtbank, en gesommeerd om zijn gedupeerden te betalen. Het gaat onder meer om leningen die niet terugbetaald werden, of beloofde investeringen waarmee Vande Vyvere niet over de brug kwam.

LEES OOK. Hoe een nachtwaker de fitnesskoning van België werd (en uiteindelijk van zijn voetstuk viel)

Bij de afhandeling van zijn persoonlijk faillissement eerder dit jaar waren zijn schulden al opgelopen tot meer dan 12 miljoen euro. Er waren een tiental schuldeisers. Ondanks de veroordelingen slaagden gedupeerden er niet in om hun geld terug te krijgen. Zo probeerden ze beslag te leggen op zijn villa, zijn inboedel en zijn luxewagens, maar die bleken telkens niet langer op zijn naam te staan.

Volgens de advocaat van Vande Vyvere is het altijd de bedoeling geweest om schuldeisers terug te betalen.

Door cel