Valerie De Booser vertelt over haar moeder: “Ze vroeg al euthanasie aan. Ik ben daar wel een beetje kwaad over”

Valerie De Booser heeft in de rubriek ‘Bedgeheimen’ van ‘Gert late night’ verteld over haar moeder, die “niet goed is”. “Ze heeft heel zware parkinson en dystonie. En nu is dat toch wel een beetje aftakelen voor haar. Ze zit diep, met haar gedachten ook”, aldus De Booser, die haar tranen niet kan bedwingen. “Ze heeft al euthanasie aangevraagd. Ik ben daar eigenlijk wel een beetje kwaad om.”

“Ik wil dat niet horen.” Zelf kan De Booser even wenen, maar daarna de klik maken, zegt ze. “Ik verwacht dat ook van haar. ‘Maak die klik, en komaan, voor je kinderen en kleinkinderen.’ Ik kan het gewoon niet aan om dat elke keer te horen... dat ze er niet meer wil zijn.”

Ze vertelt ook over de moeilijke band tussen haar ouders – “die leven nu nog altijd in oorlog” – en over de steun die haar man Koen Wauters en zij aan elkaar hebben.

Als het over hun relatie gaat, zegt Valerie De Booser dat ze geen jaloers type meer is sinds ze met Koen samen is. “Toen het gerucht rondging dat hij door de politie betrapt was op een parking met Natalia heb ik eens goed gelachen.”

Door adb
Meest recent