Beautyblogster vindt de manier om vieze make-upsponsjes weer schoon te maken

Foto: Shutterstock

Make-upsponsjes zijn uiterst handig bij het blenden van je concealer, fond de teint en andere cosmetica. Omdat ze de producten ook deels absorberen, is het geen sinecure om ze weer schoon te krijgen. Daar heeft de Amerikaanse beautyblogster Tiffany Lynette Davis iets op gevonden: de mini-wasmachine.

De blogster kocht de kleine wasmachine, die echt zwiert, aanvankelijk als accessoire voor in haar poppenhuis. Maar toen haar make-upsponsjes moesten schoongemaakt worden, kwam ze op het idee om ze in de wasmachine te proppen met wat wasproduct erbij. Dat draaide - letterlijk - goed uit: met propere sponsjes als resultaat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiffany Lynette Davis (@tiffanylynettedavis) on

 

Davis deelde de creatieve routine op haar Instagram en krijgt bewondering van haar fans, die nu ook massaal zo’n wasmachine willen. Het toestelletje is te koop voor omgerekend 9,50 euro via Amazon. Leveringskosten exclusief. “Ik zou het wel niet elke dag gebruiken, het blijft speelgoed”, zei davis in een review van de machine op haar YouTube-kanaal.

Het is niet de eerste keer dat een miniatuurversie van een huishoudtoestel geprezen wordt in beautyland. Er duiken tegenwoordig ook veel foto’s op via Instagram van kleine koelkasten voor in de badkamer. Deze worden gebruikt om huidverzorgingsproducten in op te bergen en hun houdbaarheid te verlengen.

Door vwh