Hartverscheurend: babyolifantje zakt “uitgeput” door haar benen tijdens wandeling met toeristen

Bron © KameraOne

Er is verontrustend videomateriaal opgedoken uit Nong Nooch Tropical Gardens, een botanische tuin in het Thaise Pattaya. Op de beelden valt te zien hoe een babyolifantje nauwelijks nog op haar poten kan staan. Volgens omstanders oogde het dier “uitgeput” nadat het was vastgemaakt aan haar moeder die ondertussen een wandeling maakte met enkele toeristen op haar rug.

De beelden dateren van 17 mei en werden gemaakt door een ongeruste toerist. Hij zag hoe het olifantje, naar verluidt amper één jaar oud, alle moeite had om op haar poten te blijven staan. Een combinatie van hard labeur en de verzengende hitte zou aan de basis liggen, aldus de toerist. “Er zijn hier nog veel meer olifantjes die hetzelfde lot ondergaan. Dit exemplaar was zelfs zo uitgeput dat de moeder haar moest aanmoedigen om op te staan.”

Bij Nong Nooch Tropical Gardens lijken ze zich van geen kwaad bewust. Een woordvoerder van de toeristische attractie benadrukt dat de olifanten er op geen enkele manier worden mishandeld. “Al onze olifanten zijn gezond en worden goed verzorgd”, reageert hij. “Als ze problemen ondervinden, worden ze behandeld door de dierenarts.”

Vorige maand werd ook al eens het babyolifantje Dumbo wereldnieuws. Videobeelden toonden toen hoe het dier samen met een heleboel soortgenoten allerlei trucjes moest uitvoeren in de dierentuin van Phuket. Enkele dagen geleden overleed de olifant nadat het zijn beide poten brak tijdens een voorstelling.

bekijk ook

Dumbo in het echt: verontrustende beelden tonen olifanten die allerlei trucjes moeten uitvoeren in dierentuin

Olifant Kirsty herkent voormalige verzorger na 35 jaar: “Ik zal die herinne­ring voor altijd in mijn hart bewaren.”

Huizen en auto’s moeten eraan geloven wanneer olifant plots agressief wordt tijdens festival

Door kmlo