Lance Armstrong tijdens tv-interview: “Ik smeekte om gepakt te worden, ik was een makkelijk doelwit”

Ook op 47-jarige leeftijd blijft Lance Armstrong de gemoederen beroeren. De Amerikaanse nationale televisiezender NBC stuurde zwaargewicht Mike Tirico naar Armstrong voor een uitgebreid interview dat volgende week woensdag wordt uitgezonden. De ‘teaser’ oogt alvast veelbelovend.

gvdl/Bron: NBC

In het half uur durende interview wordt de carrière van Armstrong onder het daglicht gehouden. En daarbij blijft geen thema onbesproken: de dopingcultuur tijdens zijn carrière, de breuk met de Livestrong Foundation en ook de persoonlijke toekomst van Armstrong zelf.

Of Armstrong zijn carrière op gelijkaardige manier zou uitbouwen, mocht hij de kans krijgen? Armstrong: “Da’s een moeilijke vraag en ik ga een antwoord geven dat de mensen niet graag horen. Namelijk: ik zou het allemaal opnieuw zo doen, ik zou helemaal niets veranderen aan mijn gedrag. Ik heb fouten gemaakt, fouten die geleid hebben tot andere fouten, fouten die geleid hebben tot één van de grootste crisissen in de sport. Maar ik heb veel geleerd uit al mijn fouten. Ik had ook liever gezien dat een stel jonge Amerikanen naar Europa trokken om met de blote vuisten het gevecht aan te gaan. En we zouden gewonnen hebben, dat garandeer ik je. Maar zo is het niet gegaan. En het heeft mij gebracht waar ik nu ben en ik wil mijn leven met dat van niets of niemand inruilen.”

Voor Armstrong voelde het als een opluchting om uiteindelijk gepakt te worden. “Als ik gewoon doping had genomen en niets had gezegd, dan zou er niets gebeurd zijn. Maar ik smeekte om gepakt te worden, Ik vroeg hen om achter mij aan te komen, ik was een makkelijk doelwit.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten