H&M maakt nieuwe designersamenwerking bekend

Foto: AFP

H&M heeft zopas de nieuwste designersamenwerking aangekondigd op het amfAR -gala in Cannes. De Zweedse modeketen gaat komend najaar in zee met het Italiaanse modehuis Giambattista Valli. De colab zal de naam ‘Project Love’ meekrijgen.

H&M maakt nieuwe designersamenwerking bekend
Foto: EPA-EFE

Op het filmfestival van Cannes droegen sommige sterren, onder wie topmodel Kendall Jenner, al een ontwerp uit de lijn. Deze stuks zullen, bij wijze van voorsmaakje, al vanaf 25 mei verkrijgbaar zijn via twaalf geselecteerde filialen van de keten. De rest van de kleding ligt dan traditiegetrouw in de winkel in november. Op 7 november om precies te zijn. Verder zijn nog niet veel details over de nieuwste samenwerking beschikbaar, behalve dat de designer deze lijn ontwierp met het doel “gelukkige momenten van liefde over de hele wereld te creëren.” Er komt een dames- en een herencollectie, de eerste van Valli, en een reeks accessoires.

Giambattista Valli is een relatief jong merk. Het werd in 2005 opgericht door de gelijknamige ontwerper, die vandaag op een beroemd clientèle kan rekenen. Onder meer Amal Clooney, Rihanna, Ariana Grande, Kendall Jenner, en Gwyneth Paltrow zijn fan van zijn werk. Hij staat bekend om zwierige creaties die vrouwelijkheid beklemtonen.

De voorbije jaren werkten al veel toonaangevende modehuizen samen met de modeketen. Vorig jaar was het Italiaanse Moschino aan de beurt. Het label werd voorafgegaan door onder meer Isabel Marant, Lanvin, Karl Lagerfeld, Erdem, Balmain en Versace.

Door vwh