Antwerpse trucker zwaargewond na ongeval: lange tijd gekneld in cabine, maar kan werkgever toch nog bellen

Foto: Photo News

Deurne / Lier -

Een Antwerpse vrachtwagenbestuurder is vrijdagochtend aan veel erger ontsnapt bij een ongeval op de A12 in het Nederlandse Duiven. De 58-jarige man reed in op een andere vrachtwagen en zat lange tijd gekneld in zijn cabine, maar kwam ervan af met enkele breuken en zal herstellen. Terwijl hij gekneld zat in zijn cabine, slaagde hij er wel nog in zijn werkgever op de hoogte te brengen.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend net na 8 uur. De 58-jarige bestuurder uit Deurne merkte te laat dat de vrachtwagen voor hem remde omdat hij een file zag in de verte en reed er met zijn eigen truck op in. De man zat met zijn benen gekneld in de cabine en moest bevrijd worden door de hulpdiensten. In die penibele situatie slaagde hij er wel nog in om zijn werkgever, Vervoer Verhaegen uit Lier, op de hoogte te brengen.

De man werd in levensgevaar met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht. “Het waren bange uren voor ons”, zegt de zaakvoerder van het bedrijf. “Het zag er aanvankelijk heel slecht uit. We hebben lang moeten rondbellen om te weten in welk ziekenhuis hij lag. Pas rond 11 uur kregen we de dokter aan de lijn en die kon ons het goede nieuws melden dat hij buiten levensgevaar was.”

De bestuurder heeft enkele breuken en snijwonden opgelopen. “Dat valt reuze mee, zei de dokter ons. Het had volgens hem allemaal veel erger kunnen zijn.”

“Een harde”

Bij het transportbedrijf hebben ze niets dan lof voor de herstellende trucker. “Jan is een harde, een ongelooflijk sterke man. Hij heeft al zoveel meegemaakt. Een goede engelbewaarder moet hij hebben.”

De vrachtwagen waarmee hij reed, is kapot. “Maar dat is het minste van mijn zorgen”, zegt de zaakvoerder. “Dat zijn we volgende week vergeten. Nu zijn we vooral blij dat Jan er nog is.”

Door gjs