Man die vriendin onthoofdde in Gavere mag niet in Oost-Vlaanderen geïnterneerd worden

Bron © BELGA
Gavere -

De man uit Vurste, bij Gavere, die geïnterneerd werd nadat hij in 2014 zijn vriendin vermoordde omdat hij dacht dat ze een vampier was, mag niet in de provincie Oost-Vlaanderen behandeld worden. Dat heeft de kamer voor de bescherming van de maatschappij beslist.

De feiten dateren van januari 2014, toen Kris V.M. zijn vriendin Stephanie Reybroeck (31) onthoofdde. In zijn eerste verklaringen aan zijn vader vertelde hij dat hij dacht dat hij een vampier had gedood. Anderhalf jaar eerder was de man al eens tien dagen opgenomen in het Maria Middelaresziekenhuis met klachten van paranoia. Volgens het college van gerechtsdeskundigen was de man toerekeningsvatbaar, maar hij wou zelf geïnterneerd worden. De Gentse correctionele rechtbank sprak de internering uit, en ook het Gentse hof van beroep kwam tot die beslissing.

De kamer voor de bescherming van de maatschappij deed vrijdag uitspraak over de modaliteiten van die internering. De man mag niet in Oost-Vlaanderen behandeld worden, maar wordt tijdelijk geplaatst in de psychiatrische afdeling van de gevangenis van Merksplas of Turnhout. Daarna zal hij waarschijnlijk in de “medium security”-afdelingen voor geïnterneerden in Rekem of Bierbeek terechtkunnen.

AANGERADEN
Meest recent