Hij moest 1.300 mensen ontslaan, maar zo rijk leven Jamie Oliver en zijn vrouw

Foto: ISOPIX

De keten met Italiaanse restaurants van Jamie Oliver gaat de deuren sluiten en 1.300 mensen verliezen daardoor hun job. Het nieuws sloeg afgelopen week in als een bom bij de personeelsleden, en op sociale media tonen veel mensen onbegrip voor die beslissing. De Britse kok en zijn vrouw leiden immers een luxeleven en wonen met hun vijf kinderen in een gigantische woning van 10 miljoen euro.

De 43-jarige Jamie Oliver had dinsdag slecht nieuws. De 22 vestigingen van zijn keten Jamie’s Italian in het Verenigd Koninkrijk brengen niet genoeg geld op en zullen de deuren binnenkort definitief sluiten. Dat is een ramp voor de 1.300 mensen die er werken: zij moeten allemaal op zoek naar nieuw werk.

In de Britse pers en op sociale media heerst veel onbegrip voor die beslissing van Oliver. Hij leidt namelijk een luxeleven met zijn vrouw Jools en hun kinderen Poppy (17), Daisy (16), Petal (10), Buddy Bear (8) en River (2) en ze pakken daar graag mee uit op Instagram. De immense woning in Hampstead Heath waarin ze wonen, kost ruim 10 miljoen euro. De villa telt zeven slaapkamers, een luxueuze keuken en een gigantische tuin.

View this post on Instagram

Magical childhood, as it should be ???????

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver) on

View this post on Instagram

New Years Eve ?????

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver) on

De Britse pers neemt de kok flink onder vuur en vermeldt dat hij de voorbije twintig jaar 270 miljoen euro verdiende als kok.