Abonnee worden? Kies je leesformule

25/05/2019 - Zottegem
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Schepen van Sport Brecht Cassiman, samen met Ghislain Diependaele (links) die de petanquebanen in zijn periode als gemeenteraadslid op de agenda plaatste. dvp

Senioren krijgen hun zin: vijf petanqueterreinenaan de Bevegemse Vijvers

Zottegem

-

Op vraag van de senioren heeft de stad Zottegem geïnvesteerd in de aanleg van vijf petanquebanen vlak bij de cafetaria van de Bevegemse Vijvers. Ze worden in eigen beheer aangelegd.

“De Zottegemse senioren zijn al jaren vragende partij om de petanquesport nieuw leven in te blazen”, zegt schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA). “Met de aanleg van de vijf permanente petanquebanen geven we daar nu gehoor aan. We kozen voor de ligweide achter het zwembad. Ze bevinden zich daar in een groene omgeving in het sportieve epicentrum van de Bevegemse Vijvers en vlak bij de cafetaria zodat de petanquebanen een meerwaarde zullen bieden voor de concessie.”

De petanquebanen worden in eigen beheer aangelegd. Nog tot begin oktober organiseert de sportdienst elke woensdagnamiddag petanque- en kubb-sessies voor vijfenvijftigplussers. Telkens van 14 uur tot 16 uur. Deelname kost 1,5 euro met een drankbonnetje inbegrepen in de prijs. “Petanque is sporten, maar ook elkaar ontmoeten”, geeft schepen van Seniorenbeleid Peter Vansintjan (CD&V) nog mee. “Als stad willen we onze senioren motiveren om voldoende te bewegen, maar tegelijkertijd zijn initiatieven als deze van groot belang in de strijd tegen vereenzaming: zo wordt een petanqueterrein meteen een ontmoetingsplaats waar jong en oud elkaar inspireren.” (dvp)

AANGERADEN
Meest recent