Daniel (9) werd vermoord omdat hij opvallend veel speelgoed en nieuwe kleren kreeg

Foto: rr.

De jonge Palestijns-Libanese vluchteling Daniel El Alali (9) werd niet vermoord wegens een openstaande schuld bij een mensensmokkelaar. Uit de huidige stand van het onderzoek blijft dat de twee vermoedelijke daders de moord pleegden in hun drang naar geld.

Ali (20) en Fahmni (volgens zijn eigen verklaring 17, volgens het gerecht 19) hadden geld geroken bij de familie van de betreurde jongen. Het viel de twee hoofdverdachten op dat kleine Daniel vanuit het buitenland geregeld nieuw speelgoed toegestuurd kreeg en dat de familie vaak nieuwe kleren kocht. Ondanks het feit dat de familie vluchtte uit Libanon en met een mensensmokkelaar naar het asielcentrum in Broechem kwam, leefde het idee: er valt geld te rapen. Vandaar ook de eis tot losgeld. Als de familie niet snel 100.000 euro zou overmaken, zou de jongen het niet overleven.

Kort na de ontvoering op paasmaandag liep het helemaal fout. Twee dagen nadien werd de jongen gekneveld en half begraven dood teruggevonden op de terreinen van Fedasil. Op basis van telefonieonderzoek kwam men vrijwel meteen bij de hoofdverdachten uit. Zij hebben deels bekentenissen afgelegd, maar beschuldigen vooral elkaar. Het gerecht communiceert niet over het motief, maar de info werd ons uit goede bron bevestigd.

LEES HIER HET VOLLEDIGE VERHAAL. Ontvoerd, vermoord en begraven: de laatste dagen van Daniel (9), de jongen op de fiets die dacht een centje te krijgen (+)

Door phu
AANGERADEN