Minionderneming Bliss van Leiepoort Sint-Hendrik krijgt prijs als ‘Beste team’

© EROV

Leerlingen van het vijfde en zesde jaar van campus Leiepoort Sint-Hendrik (Leiepoort) dit schooljaar hun eigen bedrijfje Bliss op als minionderneming. Ze verkochten heel wat badartikelen zoals bruisballen, zeepblokjes en badzout. Na een jaar hard werken, kregen de leerlingen op de slotmeeting in Gent de award voor ‘Beste team’ uit handen van gedeputeerde Leentje Grillaert.

Eddy Lefevre

Met hun minionderneming konden de leerlingen een jaar lang proeven van het ondernemerschap. Gedeputeerde Leentje Grillaert roemde de inzet van de leerlingen: “Het zijn stuk voor stuk winnaars. Ze leerden dit schooljaar heel wat bij en dit steeds van uit de praktijk. Samenwerken, initiatief nemen, volharden,… allemaal vaardigheden die hen later op de arbeidsmarkt of als ondernemer goed van pas zullen komen. We ondersteunen dit initiatief vanuit het provinciebestuur dan ook met veel enthousiasme.“

Leerlinge Manon Van Braeckel geniet van de erkenning en de award: “We hebben geleerd dat door goed onderling samen te werken, er veel mogelijk is. Goed communiceren is erg belangrijk.”

De miniondernemingen zijn een initiatief van Vlajo, Voka en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen.

Nu in het nieuws