Eindelijk gerechtigheid: man die 43 jaar onschuldig in cel zat voor moord is vrijgelaten

Bron © KameraOne

Het heeft bijzonder lang geduurd voor de 81-jarige Ray Finch, maar na 43 jaar is gerechtigheid dan toch geschied. De man uit North Carolina mocht na 43 jaar eindelijk de gevangenis verlaten voor een moord die hij nooit heeft gepleegd. Zijn familie was logischerwijze door het dolle heen bij de hereniging.

De man werd aanvankelijk veroordeeld tot de doodstraf voor de moord op een eigenaar van een tankstation, daterend van 1976. Later werd die straf omgezet naar een levenslange celstraf. Een belangenorganisatie bleek na tientallen jaren de redding voor Finch. Vijftien jaar lang probeerden ze om de zaak opnieuw voor de rechter te krijgen, aangezien ze tegenstrijdigheden opmerkten in het politieonderzoek. Vooral het feit dat het slachtoffer werd gedood met een ander wapen dan dat van Finch, deed de wenkbrauwen fronsen.

Afgelopen donderdag was zijn vrijlating eindelijk zover. “Ik heb hier mijn hele leven op gewacht”, vertelde zijn dochter Katherine Jones-Bailey. “Mirakels gebeuren elke dag, en vandaag is het aan ons.”

bekijk ook

Na twintig jaar onschuldig in de gevangenis voor moord, is deze man eindelijk vrijgelaten

Opschudding tijdens hoorzitting: gevangene deelt plots slag uit op hoofd van advocate

Gevangene probeert te ontsnappen via vals plafond, maar dat verloopt totaal niet zoals gepland

Door kmlo