Bianca Debaets (CD&V): “We gaan ons nu bezinnen”

Bron © BELGA

Foto: BART DEWAELE

CD&V heeft het bij de verkiezingen ook in Brussel niet goed gedaan. De partij zakt er van 11,43 procent naar 7,47 procent en verliest een zetel. Lijsttrekster Bianca Debaets reageert teleurgesteld. “We gaan ons nu bezinnen over ons resultaat”, zegt ze.

In 2014 was CD&V de vijfde partij in Brussel, maar door het verlies van 3,96 procent moet het nu het stijgende Vlaams Belang (8,34 procent) laten voorgaan. Het Hilde Crevits-effect heeft zich zowel in Vlaanderen als Brussel niet gemanifesteerd.

“CD&V doet het niet goed in deze verkiezingen en dat is voor ons een teleurstelling. Ook in Brussel volgen de resultaten de nationale tendens. We wensen Groen te feliciteren als een van de winnaars van de verkiezingen in Brussel”, zegt Debaets.

In de afgelopen vijf jaar was de CD&V-lijsttrekster in Brussel staatssecretaris voor Verkeersveiligheid, Dierenwelzijn, Informatica en Digitalisering, Gelijke Kansen en Ontwikkelingssamenwerking, in een Brusselse regering met ook nog sp.a en Open Vld aan Vlaamse kant.

“De Brusselaars hebben de partijen die de afgelopen jaren bestuurd hebben niet beloond”, stelt Debaets vast. “We blijven in ieder geval overtuigd van het belang van respect en redelijkheid in de politiek. Een beter Brussel komt tot stand door haalbare en concrete oplossingen.”