Filmstudio’s weigerden ‘Rocketman’ van Elton John door te veel seks en drugs: “Ik heb nu eenmaal geen leven geleid voor alle leeftijden”

© Joel C Ryan/Invision/AP

Een aantal filmstudio’s wilde Elton Johns biopic ‘Rocketman’ alleen maken als er minder seks en drugs in zouden voorkomen. Dat vertelt de muzikant zelf aan The Guardian.

evdg

Een bravere versie van ‘Rocketman’, dat hadden de filmstudio’s nodig. Maar dat zag Elton John niet zitten. “Ze wilden een film maken voor alle leeftijden, maar ik heb nu eenmaal geen leven geleid voor alle leeftijden”, zegt de 72-jarige zanger. “Het hoefde van mij ook geen film te worden vol met drugs en seks, maar tegelijkertijd weet iedereen dat ik van beide flink heb genoten in de jaren ’70 en ’80. Dus het had geen zin om iets te maken waarin het is alsof ik na elk optreden naar mijn hotelkamer ging met een glas warme melk en een Bijbel.”

LEES OOK. Hier eindigt de Yellow Brick Road: Elton John neemt afscheid van België met spetterende show in Sportpaleis

Vreemde ervaring

Uiteindelijk ging studio Paramount aan de slag met de verfilming van het leven van de zanger. Het resultaat, ‘Rocketman’, ging in première in Cannes en kon rekenen op lovende recensies. Voor de zanger zelf voelt het nog altijd gek zijn leven terug te zien op het witte doek. “De hele ervaring om iemand anders jou te zien naspelen en je herinneringen te zien afspelen op het witte doek, dat voelt ontzettend vreemd.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten